Majú zlý vplyv na pozornosť a výkon študentov. V maďarských školách zakázali mobily

Maďarská vláda schválila zákaz používania mobilných telefónov počas vyučovania. Tvrdí, že ich škodlivosť potvrdzujú medzinárodné i domáce výskumy. Od septembra tohto roka tak budú musieť žiaci základných a stredných škôl na začiatku školského dňa odovzdať svoje zariadenia. Počas vyučovania budú uzamknuté na vyhradenom mieste.

Deti v parku na telefónoch. Foto: Profimedia.sk

Maďarský zákon o zakázaných predmetoch v školách schválil parlament ešte v júni, podrobnosti návrhu vláda zverejnila 8. augusta.

„Nariadenie sa bude vzťahovať na všetky vzdelávacie inštitúcie a na študentov všetkých ročníkov, pričom sa bude týkať aj voliteľných mimoškolských programov, ktoré sa konajú v tých istých budovách,“ informuje o novinkách v maďarských školách portál Europan Conservative.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.