V akom počasí sa radšej bicyklujete? Na takéto prieskumy míňa Bratislava tisíce eur

BRATISLAVA – Zdá sa vám, že je v Bratislave málo cyklotrás? Chceli by ste, aby sa aj iné ulice mesta podobali na Vajanského nábrežie? Hlavné mesto si dalo vypracovať nový prieskum o cyklodoprave. Stál 11-tisíc eur.

Nové cyklopruhy na Vajanského nábreží v Bratislave Cyklopruh na Vajanského nábreží v Bratislave. Foto: Dano Veselský/TASR

Pred pár dňami sme sa z úst ministra Richarda Rašiho dozvedeli, že rezort investícií čoskoro venuje takmer 84 miliónov eur z eurofondov na rozšírenie cyklodopravy na Slovensku. Do novej výzvy sa podľa jeho slov môžu zapojiť mestá, mestské časti, ale aj občianske združenia, neziskovky či nadácie.

Možno aj preto si dal bratislavský magistrát na čele s primátorom Matúšom Vallom a jeho cyklistickým tímom vypracovať nový prieskum verejnej mienky s názvom Cyklistika v hlavnom meste. Na vzorke 1 009 Bratislavčanov starších ako 18 rokov analyzovala spoločnosť Median pre vedenie mesta aj také otázky, či sa obyvatelia radšej bicyklujú, keď svieti slnko alebo fúka vietor.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami