Druckerovi sa dúhovú propagandu na školách nechcelo riešiť. Teraz už asi bude musieť

Koalícia chce obmedziť vplyv ideológií na školy. Pracuje s tromi rôznymi návrhmi. Otázny je už len postoj ministra Druckera.

drucker Tomáš Drucker. Foto: Facebook/Tomáš Drucker

Poslanci z klubu SNS predložili na septembrovú schôdzu parlamentu dokopy dvanásť návrhov zákonov z rôznych oblastí. Najväčšiu pozornosť spomedzi nich si vyslúžil návrh novely zákona o výchove a vzdelávaní, na ktorý ostro reagoval minister školstva Tomáš Drucker, ktorý politikom SNS odkázal, že sa majú starať o svoje rezorty, a neskôr dokonca hovoril o porušení koaličnej zmluvy.

Hlavnou zmenou, ktorú prináša návrh štvorice Andrej Danko, Rudolf Huliak, Dagmar Kramplová a Adam Lučanský, je, že v školách by malo byť zakázané „akýmkoľvek spôsobom, priamo alebo nepriamo, vykonávať propagáciu, šírenie alebo podporu myšlienok a názorov týkajúcich sa netradičných sexuálnych orientácií alebo rodových identít, ktoré nie sú v súlade s biologickou identitou jednotlivca“.  


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.