Zvýšenie minimálnej mzdy: Niektoré rodiny si mesačne pohoršia takmer o stovku

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

FONTÁNA DRUŽBA Niektorí Slováci pre zníženie daňového bonusu na deti zvýšenie minimálnej mzdy nepocítia. Ilustračná foto: Profimedia.sk

Oprava. V titulku bolo uvedené, že niektoré rodiny si takmer o stovku polepšia. Správne má byť, že si takmer o sto eur pohoršia. Za chybu sa ospravedlňujeme.

V roku 2025 sa zvyšuje na 816 eur pre prvý stupeň náročnosti práce. Bude to teda v budúcom roku najnižšia možná suma, ktorá musí byť zamestnancovi vyplatená za jeho prácu. Ide o sumu neočistenú o odvodové a daňové povinnosti.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.