Zmeny vo Vysokých Tatrách. Organizovanie podujatí bude jednoduchšie

Organizovanie športových, turistických či iných spoločenských podujatí v Tatranskom národnom parku bude jednoduchšie. Na tie, ktoré sa budú konať v interiéroch a na terasách v 3. až 5. stupni ochrany prírody, nebude totiž potrebná výnimka zo zákona.

Snímka obrazovky 2024-09-16 o 5.58.16 Pretekári počas prvého ročníka behu na boso pod Tatrami na golfovom ihrisku vo Veľkej Lomnici. Foto: František Iván/TASR

Nové pravidlá pre organizovanie podujatí vydal odbor starostlivosti o životné prostredie Okresného úradu v Prešove spolu s úradom v Žiline v závere augusta. Podľa hovorkyne Správy TANAP-u Niny Obžutovej mal doteraz organizátor podujatí povinnosť žiadať o výnimku zo zákona. Vydaním zoznamu vyhradených miest na tieto účely sa podľa nej zjednodušil administratívny postup pri organizovaní podujatí.

Nové pravidlá sa týkajú napríklad aj vysokohorských chát, hotelov, reštaurácií, múzeí či galérií. Dotkne sa to najmä subjektov v meste Vysoké Tatry, ktoré sa prakticky celé nachádza minimálne v treťom stupni ochrany prírody.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.