Uzavretý hraničný priechod, odstavené dve desiatky vlakov. Počasie ochromuje dopravu

Výdatné dažde na Kysuciach a na západnom Slovensku spôsobili lokálne zatopenia diaľnic, meškania a odrieknutia vlakov. V pohotovosti sú zamestnanci všetkých organizácií v rezorte dopravy, snažia zabezpečiť, aby bola doprava čo najplynulejšia.

459437718_936520698521507_1781035389157674024_n Uzavretý most na hraničnom priechode Brodské-Lanžhot v slovensko-českom pohraničí. Foto: Facebook/Polícia SR

Ministerstvo dopravy SR v pondelok informovalo, že počasie najviac ovplyvnilo železničnú dopravu. „Problémy sú najmä na cezhraničných linkách s Českom, viaceré vlaky boli odrieknuté, alebo majú výrazné meškania. Pre nepriaznivé počasie až do odvolania nepremávajú ani vlaky z Bratislavy do Viedne,“ uviedla rezortná hovorkyňa Petra Poláčiková.

Železničná spoločnosť Cargo Slovakia (ZSSK CARGO) má momentálne pre obmedzené alebo zastavené preberanie vlakov v pohraničných oblastiach odstavených 18 naložených nákladných súprav. Železnice Slovenskej republiky (ŽSR), ktoré sú manažérom infraštruktúry, museli odstraňovať popadané stromy, čo spôsobilo krátkodobé výluky na regionálnych tratiach v Bratislavskom, Trnavskom aj Trenčianskom kraji. Zastavená je aj doprava v bratislavskom prístave.

Vnútroštátne vlaky bez zásadných vplyvov


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.