V koalícii očakávajú koniec Šimečku vo vedení parlamentu. Čo urobí opozícia

Krátka štvordňová prestávka pri odvolávaní lídra PS Michala Šimečku z postu podpredsedu parlamentu nenaznačuje v koalícii veľký obrat. Ak sa do utorka predpoludnia nič zásadné neudeje, Šimečka vo vedení parlamentu skončí.

šimečka Michal Šimečka. Foto: Jaroslav Novák/TASR

O politickom osude Šimečku poslanci diskutovali minulý týždeň na mimoriadnej schôdzi vo štvrtok do neskorej noci. Nakoniec všetci prihlásení ani nevystúpili, parlament si schválil koniec rozpravy. „Hlasovať budeme podľa dohody v utorok o 11.00,“ zakončil rokovanie predsedajúci Peter Žiga (Hlas).

V rozprave vystúpilo 38 poslancov, odznelo 184 faktických poznámok. Priebeh diskusie sa časom začal točiť v kruhu, kedy jeden pohľad prezentovala koalícia a druhý opozičné strany. Podpredseda parlamentu Tibor Gašpar (Smer) na záver diskusie povedal, že občas nejaký exces nastal, ale v zásade na súčasný parlament a pomery v ňom to bolo celkom v poriadku.

Argumenty koalície a šéfa PS


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.