Bojujeme o život, napísali Ficovi obyvatelia Šurian. Žiadajú zastaviť čínsku baterkáreň

V inštitúcie neveríme, preto nevidíme inú cestu ako vás priamo osloviť, napísali občania Šurian premiérovi Robertovi Ficovi, ktorý v pondelok večer dostal do svojej schránky otvorený list podpísaný občianskou iniciatívou Chránime si naše.

46. schôdza vlády SR Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) pred 46. rokovaním vlády SR 28. augusta 2024 v Bratislave. Foto: Dano Veselský/TASR

„Tak, ako Vám išlo o život pred pár mesiacmi, aj my teraz bojujeme (aj keď iným spôsobom) o život. Ak príde k realizácii tohto zámeru, budeme to považovať za riadenú likvidáciu života v našom regióne,“ apelovala občianska iniciatíva Chránime si naše na Fica v súvislosti s výstavbou industriálneho parku a plánovanej baterkárne v Šuranoch.

Svoju agendu považujú angažovaní obyvatelia Šurian a Bánova za svoju občiansku povinnosť. „Každý je povinný počínať si tak, aby nedochádzalo ku škodám na zdraví, na majetku, na prírode a životnom prostredí,“ citujú autori listu časť z Občianskeho zákonníka. Sú presvedčení, že projekt predstavuje ohrozenie ich zdravia a životného prostredia.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.