Taraba slovami o najzbytočnejších inštitúciách podráždil aj županov koalície

Minister životného prostredia Tomáš Taraba opäť rozvíril politické vody na Slovensku. Tentokrát sa pustil do žúp a županov, ktorých nazval poštármi a župy najzbytočnejšími ustanovizňami na Slovensku. Jeho ostré slová nezostali bez odozvy.

Tomáš Taraba. Zdroj TASR Slová ministra životného prostredia Tomáša Tarabu na adresu žúp niektorých ich predsedov pobúrili. Zdroj: TASR

Tomáš Taraba sa dostal do vlády na kandidátke SNS. K jeho nominácii na post podpredsedu vlády a ministra životného prostredia mala výhrady opozícia aj mimovládny sektor. Jeho kroky a vyjadrenia často kritizujú. Teraz Taraba „zaťal“ aj do radov koalície, keď skritizoval samosprávne kraje a jej šéfov.

Za zlého je aj Lunter

Vyšších územných celkov (VÚC), alebo inak aj samosprávnych krajov či žúp, je na Slovensku osem, pričom dva vedú členovia koalície.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.