V hokejovej extralige sa očakáva vyrovnaný boj o titul aj o udržanie sa

Už v piatok sa po letnej prestávke, ktorá trvala viac ako štyri mesiace, znovu rozbehne zápasový kolotoč v slovenskej najvyššej hokejovej súťaži. Extraligový titul obhajuje Nitra, v pozícii nováčika sa predstavia Vlci Žilina.

HK Nitra Foto: TASR/Henrich Mišovič

Základnú časť tvorí po novom 54 kôl, teda o štyri viac ako doteraz. Všetkých dvanásť účastníkov odohrá 44 kôl systémom každý s každým – dvakrát doma a dvakrát na ľade súpera. Nebudú chýbať ani obľúbené regionálne zápasy, tie absolvujú tímy v období na prelome rokov, ide o zvyšných desať kôl. Aj v nich však došlo k zmene, tentoraz v nich totiž budú medzi sebou bojovať tímy iba z dvoch konferencií, respektíve geografických skupín.

V západnej časti figurujú Slovan, Nitra, Nové Zámky, Trenčín, Banská Bystrica a Zvolen. Vo východnej polovici figurujú Michalovce, Košice, Spišská Nová Ves, Poprad, Liptovský Mikuláš a Žilina.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.