Postrelená žena z Teplárne učí mestských policajtov rešpektovať LGBT zámená

Radka Trokšiarová policajtom vysvetľuje, že rešpektovanie preferovaných zámen im nijak neublíži.

Ilustrácia (c) Vlado Palša Ilustrácia (c) Vlado Palša

Pred dvoma rokmi v októbri pred bratislavským barom Tepláreň 19-ročný gymnazista zastrelil dvoch mladých mužov a jednu ženu postrelil. Touto ženou bola Radka Trokšiarová, ktorá mala v tom čase 28 rokov. Trokšiarová teroristický útok Juraja Krajčíka prežila. Dnes je zamestnaná v bratislavskej mestskej polícii, kde učí kadetov komunikáciu s LGBT ľuďmi.

Trokšiarová, ktorá vyštudovala environmentálny manažment na Technickej univerzite vo Zvolene, o tom v júli porozprávala denníku Sme. V rozhovore uviedla, že od roku 2024 pracuje ako asistentka veliteľa Útvaru zásahovej jednotky a kynológie (ÚZJaK). Prečo tento útvar, ktorý vznikol v roku 2019 za primátora Matúša Valla, zamestnal práve Trokšiarovú, nám komunikačné oddelenie mestskej polície nepovedalo.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.