Polícia vyšetrovala ohrozenie mravnej výchovy mládeže. Pomocou wikipédie

Vyšetrovanie sa ukončilo s tým, že skutok sa nestal, pričom vychádzali z online encyklopédie a z vyjadrenia organizátora drag show.

Ilustračný obrázok (c) Vlado Palša V uznesení košickej polície je citát z wikipédie. Ilustračný obrázok: Vlado Palša.

Minulý rok sme v Štandarde písali o slovenských kurzoch dragu pre mládež. O plánovanom workshope, kde sa mládež mala učiť robiť „drag šou“ zrodenú v gej baroch, v rámci ktorej sa chlapci obliekajú ako dievčatá a naopak, sa vtedy na svojom facebooku kriticky vyjadrila aj ministerka kultúry Martina Šimkovičová. To následne vyvolalo ostré reakcie progresívcov, k čomu sa neskôr pridali aj protesty.

Kontroverzný kurz, o ktorom sme písali, mal názov Dragtivism a v januári 2024 sa konal na východnom Slovensku. Tento workshop bol jeden zo série podobných projektov, ktoré sa odohrávajú vždy v inom štáte EÚ a v rámci programu Erasmus ich financuje Európska únia.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.