Kauza v Trenčíne ukazuje, že Ficova vláda ideológie na školách zastavovať nechce a nebude

Vláda Roberta Fica od svojho nástupu deklarovala, že chce zastaviť ideologizáciu škôl. Kauza z Trenčína ukazuje, že má skôr opačné úmysly.

FICO NA MŠ SR Predseda vlády Robert Fico a minister školstva Tomáš Drucker na tlačovej besede na Ministerstve školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR. Foto: Jozef Jakubčo / Petit Press / Profimedia

Na Gymnáziu Ľudovíta Štúra v Trenčíne mal od dnes počas celého týždňa prebiehať niečo ako dúhový festival. Študenti mali podľa pokynov učiteľov vytvoriť plagáty s LGBT tematikou, ktoré by boli celý týždeň vystavené v priestoroch školy, pričom každý študent, ktorý by vytvoril plagát, by zaň získal dúhový odznak. Celá akcia mala vyvrcholiť v piatok „dňom pestrosti,“ keď si mala celá škola pripomenúť dva roky od teroristického útoku v Teplárni.

Z podujatia však napokon nič nie je, lebo po tom, čo tieto informácie medializovali politici strany Republika, sa ho škola rozhodla zrušiť.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.