Fico napol svaly – a vyfučal. Ukrajina chce zastaviť tranzit plynu na Slovensko

Už je z toho pomaly tradícia. Pred cestou na Ukrajinu Fico slovne pritvrdí, odsúdi politiku Únie, ktorá podporuje „zabíjanie Slovanov“ – a následne na Ukrajine podpíše všetko, čo sa od neho vyžaduje. Vrátane dodávok zbraní.

Ukrainian and Slovak prime ministers meet near Uzhhorod, Ukraine Robert Fico a Denys Šmyhaľ. Foto: ZUZANA GOGOVA / EPA / Profimedia

Pondelková cesta Fica na Ukrajinu dopadla zle. Zle pre Fica aj pre Slovensko. Ukrajinská vláda pritvrdila a oznámila, že od januára končí s tranzitom ruského plynu do východnej Európy. Slovensko si má plyn zohnať inde…

Na novom postoji Ukrajiny bol zarážajúci kontext. Fico síce pred cestou na Ukrajinu doma napol svaly a odsúdil provojnovú politiku Západu, no na rokovaní s ukrajinským premiérom bol neobyčajne krotký a ústretový.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.