Fico chce „reguláciu“ novinárov. Nahneval ho aj článok v Štandarde

Fico verejne ohlásil to, o čom v Smere diskutujú už rok: prísnejšiu reguláciu médií a novinárov. V pomenovaní problému má pravdu. Viaceré médiá nerobia kritickú žurnalistiku, ale politické kampane. No pri „riešeniach“ uletel.

Snímka obrazovky 2024-10-09 o 18.49.56 Robert Fico a Tomáš Taraba. Foto: TASR.

Na úvod jedna predbežná poznámka: urážať novinárov ako „krvilačných bastardov“ a žiadať od nich úctu a rešpekt k vláde – to akosi nejde dokopy. Predseda vlády by sa mal pri agresívnom tóne krotiť.

Pokiaľ ide o obsah, Fico má do veľkej miery pravdu v diagnostike. Viaceré médiá, hlavne tie progresívne, prestali robiť nestranné spravodajstvo a analytickú žurnalistiku. Namiesto toho predvádzajú politický aktivizmus a kampane. Sú nabité tým, čo kedysi odsudzovali: predsudkami, zlosťou, nenávisťou.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.