Trenčania žiadali pre väčšiu bezpečnosť obchvat. Dostanú zrekonštruovanú cestu

Problém, ktorý trápi občanov trenčianskej časti Nozdrkovce už dlhé roky, by paradoxne mohol vyriešiť pripravovaný projekt s názvom Bobrovnícka Sihoť.

Už teraz jazdia cez obec nákladné autá. Foto: Ľubomír Chochula Už teraz jazdia cez obec nákladné autá. Foto: Ľubomír Chochula

Keď sa obyvatelia Nozdrkoviec dozvedeli o investičnom zámere, že v bývalom areáli spoločnosti Vod-Eko má súkromný investor Nová Sihoť vybudovať obytnú zónu s 588 bytovými jednotkami a 70 rodinnými domami, vystrašilo ich to. Obávali sa, že väčšia dopravná záťaž bude mať vplyv na zníženie kvality ich života pre hluk či emisie.

Existujúca mestská cesta III. triedy na Ulici Nozdrkovce je totiž úzka, nekvalitná, absentuje na nej chodník pre peších a úsek nie je ideálny ani pre cyklistov.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.