Potápači čistili tatranské plesá. Našli pirátsky klobúk a iné zaujímavosti

Typické jesenné počasie – hmla, dážď, teploty len pár stupňov nad nulou v piatok privítali potápačov na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách. Tí prišli v rámci akcie Čisté vody zbaviť tatranské jazerá od odpadkov.

Potápači 2 Potápači vychádzajú zo Štrbského plesa s nazbieranými odpadkami. Foto: Rastislav Ovšonka

Takmer 60 potápačov sa v piatok ponorilo do vôd Popradského, Velického, Štrbského a Nového Štrbského plesa. Asi polovica si vybrala za miesto ponoru najväčšie z nich, a to Štrbské pleso.

„Býva dobrým zvykom v ostatných rokoch organizovať podujatie Čisté vody, ktoré spolu s akciou Čisté hory zavŕšia letnú turistickú sezónu. Zameriavame sa na plesá v najviac navštevovaných lokalitách, aby sme ich odľahčili od neporiadku, ktorý ostáva po návštevníkoch,“ uviedol koordinátor podujatia Čisté vody za Správu Tatranského národného parku Peter Spitzkopf.

Pavol Kráľ bol takmer 30 rokov koordinátorom akcie Čisté vody. Dnes sa aktívne zapojil do čistenia Štrbského plesa. Foto: Rastislav Ovšonka

Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.