Po proteste bol každý tretí pozitívny, zomrel kvôli nemu človek, vyhlásil premiér

53. rokovanie vlády SR Igor Matovič. Foto: Dano Veselský/TASR

V sobotu 5. decembra hovoril premiér Igor Matovič v relácii RTVS o mužovi, ktorý sa zúčastnil 17. novembra protivládneho protestu a neskôr zomrel na koronavírus. Predseda vlády tým varoval pred zľahčovaním či ignorovaním nákazy. Podobné varovanie vydala aj polícia Slovenskej republiky.

„Dostal som link na status na Facebooku od syna človeka, ktorý bol na proteste pred Úradom vlády 17. novembra a včera večer zomrel. Jednoducho človek, ktorý popieral, že existuje nejaký COVID, popieral nosenie rúšok, bol na proteste, zakričal si bez rúška, bojoval proti Matovičovi, bojoval proti opatreniam a teraz je mŕtvy,“ uviedol premiér.

Matovič je tiež presvedčený, že z ľudí, ktorí boli na protestoch, bol pozitívny každý desiaty a po protestoch bol infikovaný asi každý tretí človek. Preto vraj ani polícia nezasiahla – premiér ich nechcel poslať „na smrť“ resp. nechať sa nakaziť.

Smrť protestujúceho potvrdila aj Polícia SR na sociálnej sieti, pričom malo ísť o muža menom Peter, ktorý bol na demonštrácii bez rúška. Neskôr zomrel v lučeneckej nemocnici. „Áno, ide o reálny profil reálneho človeka a áno, zomrel mu otec, ktorý zomrieť nemusel a mohol ešte dlhé roky žiť,“ píše polícia.

V príspevku zdôraznili, že keď by im niekto chcel tvrdiť, že pandémia neexistuje alebo že na protestoch sa nikto nenakazil, treba im ukázať spomenutý text. Priezvisko zosnulého polícia nezverejnila.


Ďalšie články