Po mužovi, ktorý zastrelil dvoch ľudí v bratislavskej LGBT kaviarni, polícia stále pátra

AKTUALIZOVANÉ Neznámy muž zastrelil v Bratislave na Zámockej ulici dvoch ľudí. Následne ušiel. Na mieste sa nachádzal aj špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

Zastrelený muž na Zámockej ulici. Foto: Štandard Zastrelený muž na Zámockej ulici. Foto: Štandard

Ako informovali zdroje Štandardu, vražda sa stala pred kaviarňou Tepláreň, ktorej cieľovou skupinou je LGBT komunita. Podľa týchto zdrojov padlo osem až deväť výstrelov z krátkej zbrane. Strelné zranenia utrpela aj jedna žena, ktorú previezli do nemocnice. Obeťami sú dvaja muži do 30 rokov. Jeden zo zastrelených mal iba 24 rokov.

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Alena Krčová neskôr pre TASR potvrdila, že streľba v centre Bratislavy si vyžiadala dvoch mŕtvych.

Jedna z obyvateliek Zámockej ulice pre TASR priblížila, že počula minimálne sedem výstrelov. Podľa zdroja Štandardu páchateľ vystrieľal zásobník a potom znovu nabil.

Na mieste sa objavil aj špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

Zdroj: Štandard

Páchateľ údajne má na sebe tmavú šiltovku, bundu a modré rifle. Je ozbrojený. Streľba si vyžiadala dvoch mŕtvych mužov do 30 rokov a jednu zranenú ženu – čašníčku, ktorú previezli do jednej z bratislavských nemocníc.

Polícia po páchateľovi naďalej pátra. Na sociálnej sieti to v stredu neskoro večer uviedol primátor hlavného mesta Matúš Vallo. Aktuálna situácia si podľa jeho slov vyžiadala v meste viaceré bezpečnostné opatrenia, ktoré stále trvajú. Polícia deklaruje, že sa prípadom intenzívne zaoberá.

Po nedávnej tragédii na neďalekej zastávke Zochova zažíva podľa Valla Bratislava v krátkom čase ďalší tragický večer. Rodinám, priateľom a blízkym vyjadril úprimnú sústrasť. „Myslím aj na LGBTI+ komunitu, ktorou tento čin otriasol. Aj keď povaha útoku nie je potvrdená, nešťastie sa udialo v podniku, v ktorom sa cítili prijatí a v bezpečí,“ uviedol bratislavský primátor.

Starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová odsúdila akékoľvek prejavy násilia v tejto bratislavskej mestskej časti. „V súvislosti so streľbou na Zámockej ulici vyjadrujem hlboké poľutovanie,“ vyhlásila na sociálnej sieti.

Polícia na sociálnej sieti pred polnocou informovala, že intenzívne pracuje na objasnení streľby. Zároveň sa verejnosti poďakovala za všetky informácie, ktoré dostáva na čísle 158. „Žiadame verejnosť o minimalizovanie šírenia nepotvrdených informácií na sociálnych sieťach,“ skonštatovala.


Ďalšie články