Trnavský arcibiskup Orosch v obežníku kňazom pochybuje o nevinnosti obetí terorizmu na Zámockej

Trnavský arcibiskup Ján Orosch pochybuje, že obete tragédie pred podnikom Tepláreň majú byť označované za “nevinné”. V neverejnom dokumente, ktorý začal kolovať po sociálnych sieťach, biskup bez dôkazov polemizuje aj o drogovej razii.

Ján Orosch. Foto: TASR/Lukáš Grinaj Ján Orosch. Foto: Lukáš Grinaj/TASR

Informácie o obsahu obežníka priniesol Denník N, ktorému ho poskytol kňaz nesúhlasiaci s názorom arcibiskupa Oroscha.

Vyjadrenie cirkevného hodnostára pritom prichádza v čase, keď spoločnosť silne polarizuje téma práv sexuálnych menšín. Arcibiskup Stanislav Zvolenský vo štvrtok 3. novembra pri zádušnej liturgii v Dóme sv. Martina v reakcii na teroristický útok vyzval na úctu k druhým.

„Už mnohí sa vyjadrili k tejto udalosti. Politici, najvyšší predstavitelia nášho štátu, bežní občania aj zástupcovia cirkví,” píše trnavský arcibiskup v spomínanom dokumente. „Priznám sa Vám, že v ich vyjadrení mi vadí jedno slovo, s ktorým nemôžem súhlasiť. To slovo je ‚nevinné‘ obete.“

https://standard.sk/260531/nezit-v-strachu-nerozosievat-smrt/

Ján Orosch adresátom kladie otázku, či sa niekedy v podniku Tepláreň, ktorý je obľúbený medzi členmi LGBT komunity, konala protidrogová razia. Tvrdí, že nič také sa nedialo a v rámci špekulácie bez dôkazov dodáva, že by to mohlo byť vnímané ako homofóbne konanie.

https://standard.sk/261613/nejde-len-o-vrazdu-je-to-terorizmus/


Ďalšie články