Ak bude Smer vo vláde, nedovolím už vývoz ani jedného náboja na Ukrajinu, vyhlásil Fico

Robert Fico SR NRSR Smer-SD TK nedôvera vláda Heger BAX Robert Fico Na snímke uprostred predseda opozičnej strany Smer-SD Robert Fico počas tlačovej konferencie po vyslovení nedôvery vláde Eduarda Hegera (OĽANO) vo štvrtok 15. decembra 2022. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Líder opozičného Smeru Robert Fico vyhlásil, že ak by bola po voľbách jeho strana vo vláde, tak nedovolí vývoz ani jedného náboja na Ukrajinu, „lebo to veci len predlžuje“. Zároveň však dodal, že humanitárnu pomoc pre Ukrajincov bude podporovať.

Trojnásobný premiér to vyhlásil v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12, v ktorej sa stretol s predsedom Národnej rady SR Borisom Kollárom (Sme rodina).

Podľa Kollára však nemôžeme krivdiť Ficovi, že by po získaní moci prestal podporovať Ukrajinu a podvolil by sa Rusku. Šéf parlamentu tvrdí, že Fico je „pragmatický politik, ktorý keď vládne, nemá problém nakupovať F16 a Black Hawky od Američanov. Musel som sa ho zastať“.

Smer je podľa prieskumov verejnej mienky aktuálne druhou najsilnejšou stranou po Hlase Petra Pellegriniho. Podľa decembrového prieskumu agentúry Focus by jej hlas odovzdalo 15,8 percenta respondentov. Účasť Smeru v novom kabinete je tak veľmi reálna.

(tod)


Ďalšie články