Trendy v kryptomenách, ktoré treba sledovať v roku 2023

Technologický a inovačný vývoj vo svete kryptomien pokračuje napriek pretrvávajúcej pochmúrnej nálade na všetkých finančných trhoch. Uplynulý kalendárny rok vývojári zo sveta kryptomien priniesli množstvo vylepšení, ktoré zásadným spôsobom ovplyvnili jednotlivé projekty, ako aj celý kryptoekosystém. Aké trendy a inovácie môžeme očakávať v roku 2023?

Ilustračné foto: Pexels.com Ilustračné foto: Pexels.com

Keďže sa v kryptopriemysle do popredia čoraz viac dostáva téma súkromia a bezpečnosti blockchainov, jednou z najočakávanejších inovácií vo svete kryptomien je jednoznačne masová adopcia technológie nulových znalostí (Zero-Knowledge Technology). Táto technológia používa kryptografické dôkazy s nulovými znalosťami, ktoré dokážu preukázať pravosť niečoho bez toho, aby museli odhaliť akékoľvek dodatočné informácie potvrdzujúce pravosť dôkazu.

Už v súčasnosti existuje niekoľko riešení druhej vrstvy nad ethereum, ktoré sú kompatibilné s Ethereum Virtual Machine a využívajú tieto kryptografické dôkazy na škálovanie výpočtov v sieti. V roku 2023 je preto možné očakávať masívnu adopciu tejto technológie, ktorú odborníci, ako aj samotný Vitalik Buterin považujú za “prelomovú” v oblasti riešenia problémov s informáciami na blockchainoch.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.