Čo ešte prezradil bývalý izraelský premiér o tajnej návšteve v Kremli

Z päťhodinového rozhovoru s bývalým premiérom Izraela Naftalim Bennettom, ktorý si záujemca môže s titulkami v angličtine pozrieť na YouTube, sa do našich médií zatiaľ dostal jeden pozoruhodný čriepok. Týka sa rusko-ukrajinskej vojny, februára a marca minulého roka. Prezident Volodymyr Zelenskyj Bennetta vzápätí po ruskej invázii požiadal o sprostredkovanie dialógu s Vladimirom Putinom.

Vladimir Putin a Naftali Bennett. Foto: TASR/AP Vladimir Putin a Naftali Bennett. Foto: TASR/AP

Bennett teraz rozpráva o tajnej návšteve v Kremli (leteli tam cez Kazachstan, nad Čiernym morom by ich niekto zaregistroval), ktorá sa konala zhruba desať dní po vypuknutí bojov. Tie rokovania, ktoré sa viedli prostredníctvom Izraelčanov, sa potom skutočne rozbehli.

Putin sa hneď v Moskve Bennettovi zaručil, že nemá v úmysle Zelenského zabiť – to je ten čriepok zachytený našimi médiami –, potom ukrajinský prezident vystúpil z bunkra a natočil jednu zo svojich známych nahrávok s posolstvom, že sa ničoho nebojí. Tento dôvetok sa už do správy agentúr nedostal, ale hlavne sa do nášho verejného priestoru zatiaľ nedostala jedna skutočne dôležitá časť rozhovoru.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.