Kryptomenu ethereum čaká ďalší veľký míľnik

Aj napriek tomu že od aktualizácie Merge, ktorá transformovala sieť Ethereum na nový konsenzuálny algoritmus Proof-of-Stake neubehlo ešte ani šesť mesiacov, vývojári už usilovne pracujú na spustení ďalšej významnej aktualizácie s názvom Shanghai, ktorej uvedenie je naplánované už na marec tohto roka.

Ethereum. Foto: Pexels.com Ethereum. Foto: Pexels.com

Shanghai Upgrade bude jednou z ďalších veľkých inovácií v sieti Ethereum, do ktorej plánujú vývojári zahrnúť viacero zaujímavých návrhov na zlepšenie siete pred implementáciou aktualizácie s názvom Surge, ktorá zvýši celkovú priepustnosť na riešeniach druhej vrstvy a pripraví sieť na zavedenie takzvaného shardingu.

Hlavným vylepšením aktualizácie Shanghai, ktoré púta pozornosť širšej krypto komunity, bude realizácia návrhu EIP-4895, ktorý vo svojej podstate poskytne validátorom možnosť vybrať svoje stakeované ethereum (ETH), ktoré boli do protokolu vkladané ešte od spustenia Beacon Chainu v decembri 2020.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.