Brazília je na ceste k adopcii kryptomien

Globálne prijatie a legalizácia kryptomien sa postupom času rozširuje do rôznych krajín po celom svete. Uskutočňovať rýchle a pohodlné platby prostredníctvom bitcoinu či stablecoinov viazaných na dolár vnímajú mnohé krajiny ako zaujímavú príležitosť. Aj to je dôvodom, prečo niekoľko krajín v posledných mesiacoch prijalo dôležité zákony týkajúce legalizácie kryptomien.

Ilustračné foto: Pexels.com Ilustračné foto: Pexels.com

Medzi štátmi, v ktorých sa bitcoin a ostatné kryptomeny stávajú čoraz populárnejšími, je Brazília. Dôkazom rastúcej popularity kryptomien je aj to, že brazílsky federálny zákonný orgán v podobe Poslaneckej snemovne koncom novembra zlegalizoval používanie kryptomien ako jednej z platobných metód v krajine.

Hoci sa schválením tohto zákona žiadne kryptomeny nestávajú zákonným platidlom, ako je to napríklad v Salvádore či v Stredoafrickej republike, prijatá právna norma zaradí kryptomeny k definícii legálnych platobných metód v krajine. Digitálne aktíva, ktoré sú považované za cenné papiere, budú podobne ako v Spojených štátoch spadať pod regulačnú záštitu brazílskej Komisie pre cenné papiere a burzy.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.