Ak sa Putin nezmení o 360 stupňov, Ukrajina nebude v bezpečí, poplietla sa nemecká ministerka

Druhý deò - 59. Mníchovská bezpeènostná konferencia Zľava Dmytro Kuleba, Antony Blinken a Annalena Baerbocková počas panelovej diskusie v rámci druhého dňa 59. Mníchovskej bezpečnostnej konferencie v Mníchove 18. februára 2023.Foto: TASR/AP

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková na prebiehajúcej Mníchovskej bezpečnostnej konferencii uviedla, že ruský prezident sa musí zmeniť o 360 stupňov. Ide pritom o logický nezmysel.

„Existuje šanca, že Ukrajina bude dlhodobo v bezpečí, ak Vladimir Putin stále vládne v Rusku?“ spýtala sa jej moderátorka.

„Ak sa nezmení o 360 stupňov, nie,“ odvetila suverénne šéfka diplomacie počas panelovej diskusie s americkým náprotivkom Antonym Blinkenom a ukrajinským šéfom rezortu zahraničia Dmytrom Kulebom.

V matematickom ponímaní pritom 360 stupňov tvorí kruh, čo neznamená absolútne žiadnu zmenu v správaní. Ministerka mala zrejme na mysli obrat o 180 stupňov, čo v prenesenom význame, naopak, predstavuje radikálnu zmenu.

V bavorskej metropole sa trojdňová bezpečnostná konferencia začala v piatok a zúčastňujú sa jej politici a experti z takmer sto krajín. Jednou z ústredných tém je práve ruská agresia proti Ukrajine.

(tod)


Ďalšie články