Z diskusie ruskej TV: Zaútočme na sídlo Hegera. Slovenská vláda neexistuje, národ nikto nepočúva

obrázok Roman Babajan. Foto: reprofoto YouTube

V jednej z najsledovanejších ruských televízii zaznela zmienka o raketovom útoku na Bratislavu, konkrétne na sídlo premiéra a ostatných lídrov našej krajiny. Vedenie štátu by to vraj prinútilo správať sa inak.

Moderátor ruskej televízie NTV Roman Babajan v piatkovom živom vysielaní svojej relácie navrhol raketový útok na centrum Bratislavy.

Jeho vyhláseniu predchádzalo zverejnenie výsledkov prieskumu verejnej mienky o tom, ako by mala Moskva reagovať na oznam Spojeného kráľovstva o zaslaní rakiet s ochudobneným uránom Ukrajine.

Z odpovedí vyplynulo, že 90 percent opýtaných navrhuje namieriť rakety na Londýn, 7 percent by požiadalo Spojené kráľovstvo o upustenie od týchto plánov a 3 percentá preferujú žalobu na medzinárodnom súde.

„Poviem vám viac. V skutočnosti existuje veľký počet publikácií. Experti tvrdia: povedzme jednu raketu, nie jadrovú, ale obyčajnú, nechať letieť do centra Bratislavy, niekde, kde sedia všetci lídri tejto krajiny vrátane premiéra,“ povedal Babajan s tým, že zasiahnutá by mohla byť aj metropola Lotyšska Riga alebo poľská Varšava.

Ak by vraj Rusi po tomto prvotnom útoku povedali, že môžu prísť ďalšie rakety, zasiahnuté krajiny by sa začali správať inak. Aspoň podľa nemenovaných expertov, na ktorých sa moderátor odvoláva.

Reč o útoku na Slovensko prišla v reakcii na naše darovanie bojových lietadiel MiG-29 Ukrajine, o ktorom sa Babajan zhováral spolu s hosťami hneď v úvode relácie Vlastná pravda.

V tejto počiatočnej pasáži sa diskutujúci okrem iného pozastavovali nad tým, do akej miery je toto rozhodnutie suverénnym počinom Slovenska.

Podľa prítomnej šéfredaktorky štátneho propagandistického vysielateľa RT Margarity Simonjanovej ide o rozhodnutie, ktoré bolo spravené na nátlak Washingtonu a vo Washingtone. Upozornila, že Slováci rozhodnutie vyslať migy na Ukrajinu nepodporujú.

https://standard.sk/332532/prieskum-takmer-dve-tretiny-slovakov-odmietaju-dodanie-migov-na-ukrajinu/

Uviedla tiež, že európski politici začnú hovoriť pravdu o skutočnom pozadí týchto a podobných udalostí až po tom, ako odídu z vládnych pozícií. Pokiaľ sú v úrade, podľa Simonjanovej robia to, čo im je povedané.

„Neexistujú žiadne vlády, nie je žiadne Slovensko, existujú národy, ale tie národy nikto nepočúva,“ tvrdila.

Celý záznam piatkovej relácie Vlastná pravda nájdete v tomto linku. Kontroverzná pasáž o raketovom útoku na Bratislavu sa začína zhruba od 29:10.

NTV je súčasťou ruskej mediálnej skupiny Gazprom Media, zamestnáva 2-tisíc ľudí a patrí jej asi 9-percentný podiel na tamojšom mediálnom trhu, čím sa radí medzi najväčšie stanice v krajine.


Ďalšie články