Populárna kryptoburza spustila novú technológiu. Tá zrýchľuje a zlacňuje služby siete Ethereum

Populárna kryptoburza Coinbase vstúpila do boja o riešenie hlavných problémov siete Ethereum týkajúcich sa škálovateľnosti a vysokých transakčných poplatkov. Ešte koncom februára predstavila vlastné škálovacie riešenie druhej vrstvy (L2) postavené nad sieťou Ethereum, ktoré by malo výrazným spôsobom zjednodušiť a zrýchliť interakcie s decentralizovanými aplikáciami.

Ethereum. Foto: Pexels.com Ethereum. Foto: Pexels.com

Riešenia druhej vrstvy (alebo inak Layer-2 solutions) sú štandardne postavené nad hlavnou sieťou vybraného blockchainu, v tomto prípade Etherea. Tieto protokoly spracúvajú transakcie mimo hlavnej siete, čo používateľom prináša viaceré výhody v oblasti zlepšenia používateľskej skúsenosti. Interakcie s decentralizovanými aplikáciami cez tieto riešenia sú zvyčajne rýchlejšie, efektívnejšie a výrazne lacnejšie, pričom je však dosiahnutá rovnaká bezpečnosť, ako pri interakciách na hlavnej sieti.

Ako sa uvádza v oficiálnom vyhlásení spoločnosti, vytvorenie Base prináša pre používateľov niekoľko výhod. V prvom rade bude mať Base za úlohu zjednodušiť používateľom prístup k produktom a aplikáciám decentralizovaného financovania, ktoré umožní komukoľvek a odkiaľkoľvek interagovať s DeFi aplikáciami. Ponúka aj plnú kompatibilitu s Ethereum Virtual Machine (EVM) pri zlomkových poplatkoch oproti transakciám vykonávaným priamo na Ethereu.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.