Čo nedávno pobúrilo kryptomenovú komunitu a nahralo konkurenčnej firme

Globálna kryptomenová komunita ostala nedávno pobúrená v reakcii na novinky z dielne známej firmy vyrábajúcej hardvérové peňaženky na kryptomeny. Francúzska firma Ledger ja overená značka vo svete kryptomien a dlhé roky vyrába peňaženky, ktoré používajú milióny ľudí po celom svete.

pexels-rdne-stock-project-8370747 Ilustračné foto: Pexels.com

Hardvérové peňaženky sú najbezpečnejšou možnosťou úschovy kryptomien pre individuálnych používateľov. Tieto malé zariadenia podobné USB kľúču generujú používateľom privátne kľúče a manažujú peňaženky. Ich bezpečnosť je garantovaná tým, že privátny kľúč nikdy neopúšťa zariadenie, a to ostáva po celý čas offline, a pripája sa k počítaču cez kábel len v prípade potreby vykonania transakcie.

Práve tento fakt sa začal spochybňovať po tom, čo výrobca ohlásil novú službu obnovenia zálohy pre ich klientov. Táto služba má umožniť rozdeliť si svoj privátny kľúč respektíve záložné kópie svojich kľúčov v podobe takzvanej „mnemonickej frázy“ alebo skupiny slov, ktoré sa môžu použiť na obnovenie kľúčov, na tri časti, a uschovať ich v šifrovanej forme u troch rôznych poskytovateľov. Vrátane samotnej firmy Ledger.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.