Za SNS bude kandidovať Roman Michelko. Danko sa pustil do kritiky Borisa Kollára

33danko(2) Foto: Andrej Danko/FB, screenshot

Roman Michelko vedie Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov, pohybuje sa v alternatívnej scéne a má silný výtlak na YouTube.

Boris Kollár odkladá vyhlásenie volieb na neskorší termín, aby tým – podľa svojich slov – pomohol slabším stranám dohodnúť sa o spoločnom postupe, respektíve inak posilniť kandidátky. Zdá sa, že zatiaľ najlepšie dokáže tento čas využiť Andrej Danko a SNS. Dnes na svojej tlačovke predstavili „novú posilu“ kandidátky SNS, bude ňou Roman Michelko.

Andrej Danko pred oznámením ostro napadol Borisa Kollára a vlády. „Som presvedčený, že Slovensko potrebuje zmenu,“ vyhlásil. Označil za nenormálne, že predseda parlamentu vybavil nájom štátnej budovy svojej bývalej priateľke alebo že má v svojej kancelárii posteľ. Kritizoval aj vládu, keď povedal, že prezident Macron tu „poza náš chrbát dohadoval veľký biznis so Slovenskými elektrárňami“.

„Éra Sulíka, Matoviča a Kollára sa musí skončiť,“ povedal Danko a privítal Romana Michelka na kandidátke SNS.

„Poznáme sa 15 rokov, máme za sebou rôzne obdobia vzťahov, ale tak to má byť. Verím, že priateľské podanie ruky nás spoločne dostane do parlamentu,“ povedal Danko.

Michelko označil nadchádzajúce voľby za prelomové. Poďakoval sa za šancu a česť kandidovať s ľuďmi ako je europoslanec Radačovský, poslanci Taraba a Kuffovci či syn generála Lučanského. Michelko verí, že SNS bude súčasťou zmeny v krajine a „nahradí vládu chaosu“ a „ľudia si oddýchnu“.

Roman Michelko v posledných voľbách neúspešne kandidoval za Harabinovu stranu Vlasť, kde získal takmer 28-tisíc preferenčných hlasov. Michelko sa pohybuje v alternatívnej scéne, jeho aktivity majú pomerne silný dopad.

Jeho videá na youtubovom kanáli Veci verejné majú vyše 60-tisíc videní, rovnako je sledovaný jeho osobný youtube kanál, video, kde oznámil svoju kandidatúru malo v sobotu popoludní za štyri hodiny takmer 10-tisíc videní.

Michelko nepochybuje, že SNS sa dostane do parlamentu, myslí si, že to potvrdzujú aj trendy, keďže SNS rastie. Danko si myslí, že SNS má 5 percent už dávno.

Na záver diskusie Andrej Danko povedal, že ešte rokujú s niektorými osobnosťami a budúci víkend v Zvolene oznámia kompletnú kandidátku. (fed)


Ďalšie články