Brezová vašimi očami

Obyvatelia Brezovej pod Bradlom sa na svoje mesto pozreli cez objektív fotoaparátu. V rámci fotografickej súťaže zdokumentovali jeho krásy a zákutia.

Foto-WEB-5

BREZOVÁ POD BRADLOM – Mesto Brezová pod Bradlom zorganizovalo fotografickú súťaž Brezová vašimi očami. Porotcovia vybrali šiestich výhercov. „Vzniklo to tak spontánne. Povedali sme si, že je také obdobie lockdownov, kedy veľa ľudí chodilo po vychádzkach a fotili si pekné zábery, ktoré by bola škoda nevyužiť,” načrtla referentka kultúry mesta Brezová pod Bradlom Jana Bôžiková. 

Súťaž bola bez akýchkoľvek podmienok, záujemcovia mohli poslať počet fotografií podľa vlastného uváženia. „Ja som odfotila miestny evanjelický kostol a keď mesto vyhlásilo súťaž, poslala som túto fotografiu. Fotenie ma baví, venujem sa mu však krátko, asi posledné dva roky a fotím na môj mobilný telefón. Ním som odfotila aj spomínaný kostol v jeden krásny podvečer pri západe slnka,“ prezradila jedna z úspešných súťažiacich, Brezovčanka Adela Króliková, ktorá svojimi fotografiami prispieva do skupiny Prechádzky po Kopaniciach na sociálnych sieťach. 

„Mám z toho radosť keď môžem potešiť aj iných ľudí, hlavne tých starších, ktorí už nemajú takú možnosť chodiť po okolí a radi si tie fotky pozrú,“ dokončila svoje rozprávanie Adela Króliková.

Ako hovorí Bôžiková, všetky prihlásené fotografie boli krásne a výber bol veľmi ťažký. Podľa jej slov organizátorov tiež prekvapilo, že sa do súťaže prihlásilo veľmi veľa ľudí. Mesto uvažuje nad tým, že by zo súťažných fotografií v budúcnosti vytvorilo kalendár.


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac