Čas na Hyde park

22IMG_6800 Foto: archív

Rubriku Hyde park posúvame na vyššiu úroveň a otvárame ju vplyvným ľuďom z politiky a biznisu. Zvláštnym spôsobom sa to týka našich regionálnych vydaní.

Pred voľbami ide čas rýchlejšie, politiky je viac a bude jej ešte viac. Chceme preto urobiť na Štandarde trochu prievan.

Voľby nesmú byť súťažou osobných fanklubov či zápasom politických firiem a ich klipov. Nesmú byť iba hádkami, ani iba ideologickými zrážkami. Do predvolebných sporov patria aj záujmy.

Chceme, aby sa viac hovorilo o peniazoch, o nákladoch aj stratách, aby bola polemika a diskusia vecnejšia. Za prvej československej republiky reprezentovali politické strany najmä stavy a ich záujmy (agrárnici, živnostníci, kresťania…), teraz sa skutočné záujmy vytláčajú kdesi za oponu, kam verejnosť nevidí. Oni však patria na pódium. Sú totiž dôležité.

Preto posúvame Hyde park – rubriku pre vplyvné osobnosti – na vyššiu úroveň. Tento priestor bude otvorený nielen politikom, ako to bolo doteraz, ale chceme do neho vtiahnuť a priestor ponúknuť podnikateľom a biznismenom, právnikom a sudcom, akademikom, vedcom  aj športovcom, aby aj oni písali a hovorili o tom, čo je pre našu spoločnosť dôležité.

Politici majú dôležité slovo, ale nemajú a nerozhodujú o našej spoločnosti sami. Ich mandát je od ľudí a ľudia musia mať vplyv, možnosť vybrať alebo zmeniť kurz, ako sa má vyvíjať štát. Ale povedať k tomu majú čo aj vplyvné osobnosti mimo politiku. A preto otvárame Hyde park aj im.

Špeciálne to platí pre naše mestá a regióny, kde Štandard vychádza. A aj tie, kde onedlho vychádzať začneme. (Dobré správy už onedlho.)

https://standard.sk/149410/co-je-hyde-park-na-standarde/

Ponúkame priestor primátorom, starostom, županom, poslancom, riaditeľom a celému radu ďalších ľudí, aby písali a formulovali, čo vnímajú ako problém. Alebo ocenili, keď sa niečo podarí. Aby ste pritlačili alebo zatlieskali. V Hyde parku vás bude počuť.

Viacerých sme už oslovili, ak sa chcete zapojiť aj vy, ak sa vás popis vyššie týka, pošlite nám mail na [email protected], dohodneme sa.

Postaráme sa, aby vás bolo počuť.


Ďalšie články