Veľká policajná akcia: Za 4 hodiny skontrolovali 669 vodičov

TRENČÍN – Muži zákona mali počas víkendu plné ruky práce. Takáto akcia nebola posledná.

policajti ilustrak Foto: FB Polícia SR ilustračné foto

Počas nedele si posvietili v okresoch Považská Bystrica a Púchov najmä na dodržiavanie rýchlosti, požívanie alkoholu a iných návykových látok, používanie bezpečnostných pásov či technický stav vozidiel.

Ako zhodnotila Polícia SR – Trenčiansky kraj na sociálnej sieti, za 4 hodiny skontrolovali 669 vozidiel. Ani jeden vodič nenafúkal.

„Okrem uvedeného zamerania sa policajti venovali pátraniu po osobách, veciach a vozidlách. Policajti zistili celkom 19 priestupkov, z toho 17 vybavili v blokovom konaní a 2 priestupky boli vybavené napomenutím,“ uviedli.

Podobné cestné kontroly budú pokračovať počas celého leta.


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac