Populárného amerického biskupa Stricklanda vyšetruje Vatikán. Čo za tým môže byť

Vizitácia v diecéze Tyler, ktorú vedie biskup Joseph Strickland, mala byť ukončená v sobotu. Zdroje z jej prostredia hovoria o kritických komentároch na sociálnych sieťach, alebo o problémoch s riadením diecézy.

Biskup Joseph Stickland Biskup Joseph Stickland. Foto: Facebook.com/Ludivina Sorrentino

Minulý týždeň sa v diecéze Tyler, ktorá leží na východe štátu Texas, konala apoštolská vizitácia, ktorá sa mala skončiť v sobotu. Aspoň tak o situácii informujú viaceré americké portály. Túto diecézu vedie populárny biskup Joseph Strickland, ktorý je známy najmä pre svoje otvorené komentáre na sociálnych sieťach. V nich obhajuje tradičnú rodinu, manželstvo či práva nenarodených detí. Biskup však zaujal aj obhajobou latinskej omše, kritikou prezidenta Bidena či dokonca pápeža Františka.

64-ročný Strickland, ktorý stojí na čele diecézy od roku 2012, v tomto smere na seba naposledy upútal pozornosť v polovici mája. V jednom zo svojich príspevkov na sociálnej sieti Twitter vtedy napísal: „Verím, že pápež František je pápež, ale je čas, aby som povedal, že odmietam jeho program podkopávania depozitu viery. Nasledujte Ježiša.“


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami