Populárného amerického biskupa Stricklanda vyšetruje Vatikán. Čo za tým môže byť

Vizitácia v diecéze Tyler, ktorú vedie biskup Joseph Strickland, mala byť ukončená v sobotu. Zdroje z jej prostredia hovoria o kritických komentároch na sociálnych sieťach, alebo o problémoch s riadením diecézy.

Biskup Joseph Stickland Biskup Joseph Stickland. Foto: Facebook.com/Ludivina Sorrentino

Minulý týždeň sa v diecéze Tyler, ktorá leží na východe štátu Texas, konala apoštolská vizitácia, ktorá sa mala skončiť v sobotu. Aspoň tak o situácii informujú viaceré americké portály. Túto diecézu vedie populárny biskup Joseph Strickland, ktorý je známy najmä pre svoje otvorené komentáre na sociálnych sieťach. V nich obhajuje tradičnú rodinu, manželstvo či práva nenarodených detí. Biskup však zaujal aj obhajobou latinskej omše, kritikou prezidenta Bidena či dokonca pápeža Františka.

64-ročný Strickland, ktorý stojí na čele diecézy od roku 2012, v tomto smere na seba naposledy upútal pozornosť v polovici mája. V jednom zo svojich príspevkov na sociálnej sieti Twitter vtedy napísal: „Verím, že pápež František je pápež, ale je čas, aby som povedal, že odmietam jeho program podkopávania depozitu viery. Nasledujte Ježiša.“


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.