Spor o planetárium: Primátorovi Vallovi chýbajú peniaze na predvolebné sľuby

Vallove ťaženie za financiami pokračuje ďalej. Mal by som pre to pochopenie, keby sme sa okrem neochoty dodržiavať vlastné dohody z minulosti o takýchto projektoch viac rozprávali s občanmi mesta ako s developermi.

Nové vysunuté pracovisko Mestskej polície Bratislava na Stavbárskej ulici v objekte Pentagonu Primátor Bratislavy Matúš Vallo. Foto: TASR/Martin Baumann.

Primátor hlavného mesta Matúš Vallo sa opäť vyznamenal. Dlho pripravovaný projekt planetária a mediatéky ako spoločný projekt s developerom projektu River Park na nábreží Dunaja pred finále odmietol a rozhodol sa dohodnuté financie využiť na projekt prekrytia Staromestskej ulice, čím by sa spojili dve staromestské pešie zóny, a projekt Živé námestie.

Treba súhlasiť, že projekt čiastočného prekrytia jedného z hlavných bratislavských ťahov je vizuálne atraktívny a z architektonického a urbanistického hľadiska stojí za realizáciu. Atraktívny by bol aj pre návštevníkov centra. O téme hovoril v minulosti už nebohý Pavol Minárik, niekdajší námestník primátora Bratislavy. Riešenie aj potreba spojiť mesto sú jasné, otázka je, kto to zaplatí.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami