Prelom vo svete kryptoaktív? BlackRock podal žiadosť o vytvorenie Bitcoinového burzového fondu

BlackRock, najväčší správca aktív na svete, nedávno podal žiadosť o vytvorenie Bitcoinového burzového fondu (ETF), ktorý by umožnil investorom získať expozíciu voči tejto kryptomene Táto trieda aktív je v súčasnosti pod intenzívnym regulačným dohľadom.

BlackRock Ilustračné foto: FB/BlackRock

BlackRock nie je jediný, kto sa pokúša o vytvorenie bitcoinového spot ETF. Dve ďalšie americké správcovské spoločnosti sa rozhodli podať žiadosť o vytvorenie bitcoinového ETF, nasledujúc podobnú žiadosť, ktorú minulý týždeň podal investičný gigant BlackRock. Očakáva sa tiež, že ďalší veľký správca aktív Fidelity podá podobnú žiadosť v priebehu nasledujúcich pár dní či týždňov.

Napriek rizikám, ktoré prináša vstup tradičných finančných firiem, sa očakáva, že to bude prospešné pre bitcoin a celkový kryptotrh. Keď ProShares, správca niekoľkých tradičných finančných ETF, spustil jeden z prvých Bitcoin futures ETF v roku 2021, do digitálnych aktív pritiekla až 1 miliarda dolárov za jediný týždeň.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.