Zoznam temných tajomstiev ruského štátu sa rozrástol

Darmo hútame, prečo bol taký problém postaviť pred súd podvodníka, ktorý za cenu ľudskej krvi chcel uchopiť moc v štáte. Rusko premeškalo príležitosť správať sa ako normálna krajina.

Russia Jet Crash Wagner Chief Trosky zrúteného lietadla v Tverskej oblasti, ktorým letel Prigožin a Utkin. Foto: Profimedia.sk

Po pokuse o štátny prevrat v Rusku, ktorý zosnoval šéf súkromnej ozbrojenej skupiny Vagner Jevgenij Prigožin v júni tohto roku, sa okrem iného rojili konšpirácie, že v skutočnosti o štátny prevrat nejde, a že ide o nejakú vysoko inteligentnú dohodnutú hru.

Pri všetkej skromnosti pripomíname, že na Štandarde sme vtedy napísali, že o konšpiráciách sa nemá zmysel baviť, a že to naozaj bol pokus o štátny prevrat. Napokon, zahynulo vtedy pri tom pätnásť ľudí a padlo jedno dopravné lietadlo Iľjušin. Bolo to všetko dosť exotické, ale to nebola nejaká simulácia. Od pádu Prigožinovho lietadla to vieme s istotou.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.