Paypal spúšťa vlastný stablecoin

Spoločnosť PayPal, globálny gigant v oblasti online platieb, predstavila začiatkom augusta svoj vlastný stablecoin, teda digitálnu menu viazanú na hodnotu amerického dolára. Nový stablecoin bude mať skratku PYUSD a je významným krokom k preklenutiu priepasti medzi tradičnými financiami a rozvíjajúcim sa svetom digitálnych aktív. Tento krok nielenže zdôrazňuje angažovanosť spoločnosti PayPal v oblasti kryptomien, ale signalizuje aj širší trend tradičných finančných subjektov, ktoré si uvedomujú potenciál digitálnych mien.

pexels-brett-jordan-5437587 (1) Ilustračné foto: Pexels.com

Stablecoiny, ako už názov napovedá, sú podmnožinou kryptomien, ktorých zámerom je minimalizovať volatilitu cien. Túto stabilitu dosahujú nadviazaním svojej hodnoty na stabilné aktívum, často fiat meny, ako sú americký dolár či iné národné meny. PYUSD nie je výnimkou. Tento stablecoin je krytý dolárovými vkladmi, štátnymi dlhopismi či inými hotovostnými ekvivalentmi, čo zabezpečuje pomer hodnoty 1:1.. Tento mechanizmus viazania poskytuje používateľom výhody transakcií v kryptomenách bez typických cenových výkyvov, ktoré sú časté v kryptomenách, ako je bitcoin alebo ethereum.

PYUSD funguje na blockchaine sieti ethereum, ktorá je stále najpopulárnejšou platformou v oblasti decentralizovaných financií. Stablecoin je vydávaný v spolupráci so spoločnosťou Paxos Trust Company. Tá zabezpečuje dodržiavanie regulačných predpisov a poskytuje používateľom dodatočnú vrstvu dôvery.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.