Starček predáva drevo, aby zaplatil lekárske účty po zosnulej manželke

Kenneth (80) predáva drevo pri ceste v Mississippi, aby mohol splatiť vysoké účty doktorom. Manželka totiž podľahla rakovine, účty za starostlivosť a lieky však ostali nezaplatené. Dojímavý príbeh sa šíri po sociálnych sieťach.

https___prod.static9.net.au___media_2016_11_28_09_19_161127_elderlywidower Deduško predáva drevo pri ceste, 5 dolárov za kus. Foto: Jessica Pittman/FB

Kenneth sa aj s manželkou Helen pôvodne živili predajom dreva. Keď Helen diagnostikovali rakovinu, ich život sa zmenil. Zdravotná starostlivosť v Spojených štátoch amerických je poriadne nákladná a účty za lieky a liečbu pre Helen sa vyšplhali závratne vysoko.

Napriek snahe lekárov však Helen zákernej chorobe podľahla. Účty, ktoré ostali, sa Kenneth rozhodol zaplatiť predajom dreva. Na sociálnych sieťach sa objavila fotka Kennetha, ktorý stojí pri ceste a núka ľuďom drevo za pár drobných. Tento príbeh zapôsobil na obrovské množstvo ľudí, ktorí osamelému mužovi posielajú peniaze cez stránky charity GoFundMe. Portál 9News informoval, že verejnosť už vyzbierala pre Kennetha takmer 100-tisíc eur.

K situácii sa vyjadrila aj jeho dcéra Becky. „Môj otec iba dúfa, že si ľudia nemyslia, že žobre. Chce si poctivo zarobiť sám a nič nechce zadarmo. Povedala som mu, že ľudí inšpiruje. Žiaľ, svoje celoživotné úspory minul, aby mohol mame zabezpečiť lekársku starostlivosť, no nepomohlo to.“


Dlhé čakanie sa skončilo. Investori čakali viac ako štyri roky, šesť mesiacov a tri dni, kým americký Federálny rezervný systém začne znižovať úrokové sadzby.
Prejsť na článok