Je to strašný problém, že Slováci veria v Božiu spásu, hovorí Martin Šimečka

33simečka3_praha.jpg Ilustračné foto: Dennik N/YouTube, screenshot

Viera v Boha bola oficiálne problémom pre komunistov, ktorých ideológia im velila, aby vieru postupne vykoreňovali a nahradili ju vedeckým ateizmom. Teraz ju ako problém vidí aj pán Šimečka. A zašiel ešte o kus ďalej.

Prečítal som si záznam diskusie Denníka N „Ako zachrániť demokraciu“, ktorú viedla Monika Tódová a jej účastníkmi boli Martin Milan Šimečka, Michal Vašečka, Marián Leško a Matúš Kostolný.

Váhal som, či záznam čítať, keďže človek vie, čo tak asi môže očakávať, a spravidla sa nemýli. Ale občas sa to oplatí, lebo stále možno nájsť čosi prekvapujúce. A tak som čítal a veru som aj našiel.

Dosť sa to točilo okolo Majerského výroku o LGBT ideológii ako o „pliage“.

Šimečka závidí českej spoločnosti jej ateizmus

Riešila sa i otázka, prečo sú v Česku registrované partnerstvá už od roku 2005 a u nás stále nie. K tomu Šimečka hovorí: „Jednu vec (Čechom) závidím.“ A potom vysvetlil, že Česi po husitských vojnách a po Bielej Hore prestali veriť na Božiu spásu. Šimečka hovorí: „V podstate sa na to vykašľali. A keď neveríte na Božiu spásu, tak vám LGBTI môže byť ukradnuté.“

Tak to je to v zázname diskusie a ja som si dovolil len zameniť vo výraze Božia spása malé b za veľké, lebo tak som naučený.

Slováci stále veria, to je podľa Šimečku ten strašný problém

Potom už Šimečka nezvratne smeroval do finále, v ktorom vysvetlil, prečo majú Slováci problém s registrovanými partnerstvami. Hovorí: „Slováci stále veria (v Božiu spásu), to je ten strašný problém.“


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami