Táto čerpacia stanica je bez pohonných látok. Nevieme, čo sa deje, tvrdia zamestnanci

ŽILINA – Čerpacie stanice Benzinol už dlhší čas nemajú pohonné látky. Všímajú si to vodiči po celom kraji. Situáciu sme sa rozhodli preveriť a zistiť, čo sa deje a či budú služby čerpacích staníc zas čoskoro dostupné.

dawn-mcdonald-lBP2muAsD94-unsplash (1) Známa čerpacia stanica je na suchu. Ilustračná fotografia: Unsplash

Niekoľko vodičov na sociálnych sieťach informovalo, že známa sieť čerpacích staníc Benzinol momentálne nepredáva pohonné látky. Ukazovatele cien sú nejaký čas vypnuté. V snahe zistiť podrobnosti o situácii sa redaktor Žilinského Štandardu najskôr pokúšal spojiť s vedením Benzinolu, no neúspešne.

Po snahách o kontakt s vedením sa vybral do terénu, kde sa zamestnancov čerpacej stanice opýtal, či majú o situácii prehľad. „Nevieme, čo sa deje, nikto nám nič nepovedal. Ostatné pobočky to majú rovnako. Nevieme ani to, kedy príde nová dodávka,“ konštatujú zamestnanci. Tvrdia, že zásoby sa vypredali a odvtedy je na čerpacích staniciach prázdno.

Podľa našich informácií má ísť o vypredanie zásob pohonných hmôt, pričom Benzinol má prejsť pod nového majiteľa, ktorým je poľská spoločnosť Orlen. Benzinol, ako ani spoločnosť Orlen, nám však túto skutočnosť zatiaľ nepotvrdili ani nevyvrátili.

O vývoji situácie a prípadných zmenách vás budeme informovať.


Dlhé čakanie sa skončilo. Investori čakali viac ako štyri roky, šesť mesiacov a tri dni, kým americký Federálny rezervný systém začne znižovať úrokové sadzby.
Prejsť na článok