V Košiciach vzniklo nové divadlo: Prvé predstavenie bude venované sexu

KOŠICE – Nové Mestské divadlo v Košiciach začína svoju éru v októbri 2023. Vzniklo s cieľom neobmedzovať sa len na hosťujúce predstavenia, ale ponúkať i vlastnú tvorbu.

sex_pre_pokrocilych_print,_Lucia_Vráblicová,_Pavol_Topoľský,_foto_Robert_Tappert-33 Hru Sex pre pokročilých si môžete vychutnať už v októbri. FOTO: Mestské divadlo Košice

Ako divadlo informuje, chcú pripravovať inscenácie nielen pre dospelých, ale aj pre deti. Začiatok fungovania divadla však bude spojený s ľahkým komediálnym žánrom s erotickým podtónom.

Hneď na úvod sa na javisku Mestského divadla Košice predstaví divadlo Nová scéna s hrou Sex pre pokročilých. Uvidíme herecký koncert dvoch vynikajúcich slovenských hercov – Lucie Vráblicovej a Pavla Topoľského. Vtipnú hru inšpirovanú reálnymi situáciami, no skrývajúcu omnoho viac, ako sľubuje šteklivý názov, uvidia diváci 11. októbra o 19. hodine v Historickej radnici mesta Košice.

Do konca roka divadlo plánuje predstaviť tituly Štúdia L + S, zábavnú show, ale aj jeden výnimočný hudobný (vianočný) koncert.


Rekonštrukcia cesty I. triedy medzi Golianovom a Vrábľami v nitrianskom okrese sa nielen naťahuje, ale aj predražuje. Ľudia na obchádzkových trasách šomrú nad zvýšenou dopravou, primátor Vrábeľ aj starostovia však budú požadovať opravy poškodených vozoviek.
Prejsť na článok
Prebiehajúce šetrenie pochybení Jána Mazáka počas jeho pôsobenia na čele Súdnej rady odhalilo mnohé nedostatky, hoci stále nie je ukončené. Súdna rada chce vymáhať nezákonné benefity od Mazáka prostredníctvom žaloby a nevylučuje ani jeho trestnú…
Prejsť na článok
Ostrá kritika členov Súdnej rady sa na adresu médií zniesla po tom, ako iniciatíva Za otvorenú justíciu vydala zavádzajúci text o dvojakom prístupe voči sudcom. Konkrétne médiá s konkrétnymi pochybeniami boli predmetom polemiky, ktorej záverom…
Prejsť na článok