Na Liptove ožíva šport. Štadión opravujú, tréningové ihrisko je pripravené

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Rekonštrukcia mestského futbalového štadiónu je v plnom prúde. Práce pokračujú dokonca aj za zlého počasia. Komplexná rekonštrukcia sa týka hracej plochy, futbalistom poskytne počas chladných dní vyhrievaný trávnik.

20230919_102334 Obnovené multifunkčné ihrisko má podporiť rozvoj športu v meste. Foto: mesto Liptovský Mikuláš

Zástupcovia mesta prevzali aj tréningové ihrisko s umelou trávou, ktoré taktiež prešlo obnovou. To poteší malých aj veľkých, nakoľko má podľa mesta jedinečné a špecifické parametre. Na ihrisku si tak budú môcť zahrať ľudia futbal, či venovať sa iným športovým aktivitám, informovalo o tom mesto Liptovský Mikuláš na svojej webovej stránke.

Ihrisko bude podľa zástupcov mesta plne využité, pretože má nenahraditeľné miesto v regionálnej športovej infraštruktúre. Je totiž jediným so svojimi parametrami v okrese. „Celkové rozmery ihriska sú 61×101 metrov. Na plochu sme inštalovali nové futbalové bránky so sieťami a tiež dve nové striedačky. Projekt bol realizovaný ako multifunkčné ihrisko. To znamená, že môže poslúžiť pri inštalovaní potrebných inštrumentov aj na ragby alebo bedminton,“ uvádza pre Žilinský Štandard Ján Sokolovský z kancelárie vedenia mesta Liptovský Mikuláš.

Ihrisko je súčasť areálu MFK Tatran Liptovský Mikuláš, a nachádza sa v susedstve centrálneho štadióna na sídlisku Podbreziny.