Sú slovenskí konzervatívci lakomci?

konzervatívny summit Konzervatívny summit 2022

Zdá sa, že tohtoročný Konzervatívny summit ukázal, že nám chýba „konzervatívny ekosystém“. Otázkou je, či sa toto zistenie aj pretaví do reálnej podpory organizácií, ktoré by ho mohli vytvoriť.

Konzervatívny summit, ktorý sa už tretíkrát konal tento pondelok, mal prekvapivú tému. Spočiatku sa zdalo, že ňou budú nadchádzajúce parlamentné voľby a otázka ďalšieho postupu. Prípadne sa bude diskutovať o tom, prečo údajne najkonzervatívnejší parlament v dejinách skončil tak neslávne. Samozrejme, polemiky sa viedli o vojne na Ukrajine, vzťahu k progresívcom či o tom, ako spojiť rozhádaný konzervatívny tábor. Ale vo viacerých debatách sa ako niť niesla iná téma.

Konzervatívny ekosystém. Tento pojem sa objavil hádam v každom bloku prednášok a diskusií. Vždy sa našiel niekto, kto poukázal na to, že liberáli majú celú sieť dobre platených mimovládok, médií, think tankov, prieskumných agentúr a ďalších organizácií, ktoré im zabezpečujú široký vplyv a značnú výhodu. Okrem toho im pomáhajú aj pri ich pochode inštitúciami, keďže tieto organizácie im vychovávajú dostatok ľudí ochotných presadzovať liberálne či progresívne myšlienky v praxi.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami