Sťažnosti pomohli: Humus na toaletách dali do poriadku

DOLNÝ KUBÍN – Začiatkom septembra sme čitateľov informovali o zlých podmienkach, ktoré sa vyskytli v Dolnooravskej nemocnici v Dolnom Kubíne. Išlo o priestory toaliet, v ktorých prespávali bezdomovci a v ktorých chýbali niektoré časti zariadenia. Situáciu sme monitorovali, o náprave sme komunikovali aj s vedením nemocnice.

372524367_686259819629966_5762351597899306699_n-768x1024 Pôvodná situácia bola alarmujúca, vedenie nemocnice pristúpilo ku náprave. Foto: Facebook

Začiatkom septembra sme čitateľom priniesli fotografie ako zo zlého sna. Od dôveryhodného zdroja sa Žilinský Štandard dozvedel, že v nemocnici trávili chladné večery bezdomovci, ktorí zanechali priestory v dezolátnom stave. V zariadení navyše chýbali dvere či záchodová doska, na podlahe boli ohorky z cigariet či bližšie neidentifikovateľná tekutina.

Na vývoj situácie sme sa po čase opýtali vedenia nemocnice, ktoré uviedlo, že priestory sú opäť v dôstojnom stave, o čom svedčia aj fotografie od spomínaného zdroja. „Toalety sa nachádzajú v priestoroch, kde prevádzkujú svoje ambulancie súkromníci. O situácii sme boli upovedomení a začali sme konať. Priestory sa vyčistili, nahradili sa aj chýbajúce dvere či záchodová doska,“ priblížila pre Žilinský Štandard Adriana Smolková zo sekretariátu nemocnice.

Zaujímalo nás, aké opatrenia podnikla nemocnica, aby sa situácia neopakovala. „Nie je to častá situácia. Nemocnica má vrátnicu, v niektorých častiach aj kamerové systémy, na noc sú priestory okrem urgentného príjmu zamknuté. Nemalo by sa to opakovať,“ dodala Smolková.

Vedenie nemocnice tvrdí, že sa do náprav pustilo hneď ako zistili, že niečo nie je v poriadku. Podľa našich informácií však bolo vedenie dlhodobo na situáciu upozorňované aj zo strany personálu. Z vyjadrení nemocnice vyplýva, že k náprave došlo krátko po zverejnení nášho prvého článku o situácii v zariadení.