VIDEO: Hodový zápas plný emócií. Baníci vyprášili sršňov z Podhoria a bojujú o čelo tabuľky

HALÁČOVCE – Domáci baníci hostili v 9. kole IX. Ligy v oblastnej futbalovej súťaži Prievidza sršňov z Podhoria, ktorí sa po neúspešnom štarte do súťaže ocitli na dne tabuľky.

Halacovce 1200 x 633 Po peknej individuálnej akcii sa strelecky presadil dvojgólový Ivan Ďurkáč. Foto: Stanislav Vavro

Víťazné ťaženie ambicióznych baníkov zastavil v 8. kole celok z Prús, ktorý im uštedril dvojgólovú nádielku a zosadil ich z čela tabuľky. Domáci chceli odčiniť nečakanú prehru na ihrisku súpera a pred domácim publikom sa revanšovať zlepšeným výkonom a zabojovať o stratené čelo tabuľky.

V hodovom zápase udržali hosťujúci sršni s domácimi krok iba do 17. minúty zápasu, keď sa po peknej individuálnej akcii strelecky presadil dvojgólový Ivan Ďurkáč.

Videoreportáž: TJ Baník Haláčovce – Otrhánky – Naše Podhorie o. z. 7:0 (5:0). Zdroj: Stanislav Vavro

Od tohto momentu sa až do konca prvého polčasu dostalo hosťujúce mužstvo pod neustály tlak a do kabín odchádzali s päťgólovou nádielkou.

Celkový obraz hry sa nezmenil ani v druhom polčase. Odovzdaný súper nenašiel recept na rozbehnutých Haláčovčanov a po dvoch inkasovaných góloch si sklamaní odviezli domov sedemgólovú nádielku, z ktorej sa budú ešte dlho spamätávať.

Rozhovor s členkou výboru TJ Baník Haláčovce – Otrhánky Miroslavou Flimelovou. Zdroj: Stanislav Vavro

Už v desiatom kole budú hosťovať pred domácim publikom papierového deväťbodového favorita MFC SPARTAK Bánovce nad Bebravou zo stredu tabuľky.

Výsledok zápasu:

TJ Baník Haláčovce – Otrhánky – Naše Podhorie o. z. 7:0 (5:0)

Góly: Ivan Ďurkáč 2, Matúš Horváth 2, Martin Matúš, Juraj Budovič, Lukáš Ďurkáč.

Povedali po zápase:

Tréner TJ Baník Haláčovce-Otrhánky Vlastimil Zavoďan:

„Do dnešného hodového zápasu sme nastúpili s cieľom jednoznačne vyhrať. Som rád, že súpera sa nám podarilo dostať pod tlak a strelili sme rýchly gól. Od tejto chvíle išlo všetko podľa nášho scenára a po veľmi dobrom výkone počas celého zápasu sme zaslúžene vyhrali.“

Hráč Naše Podhorie Radek Enčev:

„Do zápasu na horúcej pôde domácich sme vstupovali s obrannou taktikou a rýchlymi protiútokmi. Bohužiaľ, toto nám nevychádzalo, pretože rozbehnutý súper sa ľahko dostával cez náš rozsypaný stred zálohy a naviac po troch zraneniach sme museli predčasne striedať. Zlomový moment priniesli zranenia brankára a tri rýchle inkasované góly, po ktorých sme sa už nedokázali vrátiť do zápasu. Verím, že sa z tejto trpkej prehry rýchlo poučíme. Už v najbližšom kole nás doma čaká ďalší ťažký zápas so spartakovcami z Bánoviec nad Bebravou.“


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok