Tento úsek čaká uzávierka. Vodiči sa vraj nemusia báť

ORAVSKÝ PODZÁMOK – Vodičov čaká na úseku cesty I/78 medzi Oravským podzámkom a Námestovom čiastočná uzávierka. Dôvodom je sanácia zosuvu. Miestni budú na tomto úseku musieť ubrať z plynu.

Ilustračné foto Foto: pixabay.com

Odbor cestnej dopravy Okresného úradu v Žiline vydal povolenie na čiastočnú uzávierku cesty I/78. Tá platí od 2. októbra 2023 do 30. novembra 2024. Obojsmerná premávka bude vedená v jednom jazdnom pruhu na takmer kilometrovom úseku. Situácia sa môže výrazne skomplikovať najmä v zimnom období. V takýchto prípadoch je zhotoviteľ povinný zabezpečiť, aby sa úsekom dalo prejsť aj napriek snehu.

Spoločnosť, ktorá je za práce zodpovedná, to nevidí tak negatívne. „Nepredpokladáme výrazné zdržanie premávky v súvislosti s rekonštrukciou cesty. Frekvencia vozidiel na uvedenej ceste v priemernej premávke má vyhovovať dopravnému obmedzeniu bez výrazného obmedzenia plynulosti,“ vyjadril sa pre Žilinský Štandard Erik Vlčák zo spoločnosti Erigom SK. „Ak sa výrazne zhoršia poveternostné podmienky, práce sa ukončia a cesta sa dočasne sprejazdní v obidvoch jazdných pruhoch. Následne by rekonštrukcia pokračovala až na jar,“ dodal.

Vodičom každopádne odporúčame, aby na prebiehajúce práce pri plánovaní svojej trasy mysleli a pripravili si radšej časovú rezervu.