Neznámy muž mal lákať žiačku k sebe do auta. Rodičia panikária, policajti upokojujú

RUŽOMBEROK – Štátni aj mestskí policajti sa zaoberajú údajným únoscom detí, ktorý mal lákať žiačku základnej školy do auta. Na sociálnych sieťach sa medzitým rozmohla panika. Polícia preto prosí verejnosť, aby sa v takýchto veciach spoliehali na vyšetrovanie a nestrašili sa navzájom príspevkami.

327477269_1188477535137922_7248375983002169035_n Neznámy muž mal lákať žiačku k sebe do auta. Ilustračné foto: Polícia SR

Na sociálnych sieťach sa nedávno používateľom zobrazil príspevok, v ktorom riaditeľka základnej školy vyzývala obyvateľov Ružomberka, aby si dali pozor. V meste malo dôjsť k pokusu o únos. Neznámy muž vraj lákal dievča do auta.

„Vážení rodičia! Vzhľadom na udalosť, ktorá sa stala žiačke našej školy (cudzia osoba ju násilne lákala do auta) prosím aj Vás, milí rodičia, o zvýšenú ostražitosť pri voľnom pohybe Vašich detí vonku. Ďakujem za pochopenie,“ stálo v spomínanom príspevku.

Kolotoč udalostí sa spustil telefonátom matky vyššie uvedenej žiačky. Tá najskôr privolala mestských policajtov. „Na mestskú políciu zavolala žena, ktorá interpretovala, že sa jej takýto prípad stal,“ prezradil nám hovorca mesta Ružomberok Vladimír Miškovčík. „Následne sme iniciovali stretnutie, na ktorom pán primátor, spomínaná riaditeľka, vedúca odboru školstva ako aj zástupcovia Okresného riaditeľstva Policajného zboru či mestskej polície,“ uvádza na pravú mieru.

Situáciou sa momentálne zaoberá aj štátna polícia. „Najprv bola privolaná mestská polícia, neskôr mali štátni a mestskí policajti spoločné zasadnutie. Vo veci sa stále ešte koná,“ ozrejmila pre Žilinský Štandard hovorkyňa žilinskej polície Gabriela Kremeňová. „Nateraz sa túto virálnu informáciu nepodarilo potvrdiť a polícia ku dnešnému dňu v tejto veci neeviduje žiadne nezvestné deti. V súvislosti s prípadom sa zvýšili hliadky pri školách,“ dodala.

Príspevok medzitým zo sociálnych sietí zmizol. Dovtedy ho však ľudia zdieľali viac než 2-tisíckrát. „V tejto veci sme poprosili políciu, aby sa ku prípadu nejako verejne vyhlásila a pokúsila sa upokojiť vášne, nakoľko sa rodičia v meste naozaj báli a prepadali zbytočnej panike,“ dodal Vladimír Miškovčík. Polícia vyzýva občanov, aby takéto veci nedávali na internet, ale primárne sa s nimi obracali na políciu. Umožní to policajtom konať ich prácu a zamedzí to zbytočnému šíreniu paniky.