Gymnázium pripravuje pre študentov digitálnu budúcnosť

RUŽOMBEROK – Gymnázium Ružomberok sa pokúsilo spojiť v novom projekte študentov, pohodlie a vzdelanie. Výsledkom je rekonštrukcia DiGi Hub-u. V rámci neho vytvorili aj dve oddychové zóny, no do školy priniesli aj špičkovú digitálnu technológiu.

hdimgb5293b11e71d5fff57ae627bbff173 Pri slávnostnom otvorení DiGi Hub-u bola prítomná aj žilinská županka Erika Jurinová. Foto: Gymnázium Ružomberok

„Na prízemí bol zrekonštruovaný a zariadený trakt, kde sa nachádza DiGi Hub, zrekonštruovaná bola aj učebňa na 2. poschodí. V prvej fáze sme vytvorili dve chillout zóny. V suteréne školy boli vytvorené nové priestory pre kabinety a učebne. Priestory sú vybavené novým nábytkom a digitálnou technikou špičkovej kvality,“ vyjadrila sa škola.

Digi Hub, teda digitálne centrum, bude slúžiť na podporu digitálnych zručností, bez ktorých sa dnes už študenti na pracovnom trhu takmer nezaobídu. Ide o 3D modelovanie, programovanie, medicínsku biológiu, grafický dizajn, robotiku alebo audio-vizuálny krúžok.

Podľa vyjadrenia školy bude projekt pokračovať ďalšími rekonštrukciami, pričom študenti majú získať ďalšie oddychové zóny a digitálnu študovňu. Najdôležitejšie teraz je, aby učitelia aj študenti dobre uchopili nové technológie a možnosti, a získali z nich maximum.