V znamení vďaky: Historická radnica ocenila prácu nepedagogických zamestnancov

KOŠICE – V Historickej radnici v Košiciach sa odohralo významné stretnutie. Vo štvrtok 9. novembra sa v nej zišli ľudia, ktorí sú nenahraditeľnou súčasťou každej školy, no často zostávajú v tieni. Išlo o kuchárky, vrátničky, hospodárky, upratovačky a ďalších nepedagogických pracovníkov, ktorí si prišli prevziať ocenenia za svoju dlhoročnú náročnú a zodpovednú prácu.

kosice ocenenia V Historickej radnici v Košiciach si nepedagogickí zamestnanci prevzali ocenenia za svoju prácu. Foto: FB Mesto Košice

Tieto ocenenia nie sú len uznaním profesionálneho prístupu k práci a povinnostiam. Je to aj vďaka za ľudský prístup k mnohým generáciám žiakov, ktorých títo zamestnanci denne stretávali. Ocenenia odovzdali primátor mesta Košice Jaroslav Polaček, jeho námestníčka Lucia Gurbáľová a Beáta Lopušniaková z oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice.

Fotogaléria: FB: Košice – Mesto Košice

Nepedagogickí zamestnanci tvoria takmer tretinu z celkového počtu školských pracovníkov a ich význam je nepopierateľný. Škola je viac než len vzdelávacia inštitúcia; je to druhý domov pre mnohé deti. A práve tieto osoby zabezpečujú, aby sa v ňom cítili príjemne a bezpečne.

Podujatie bolo prejavom ocenenia a vďaky za ich každodenné úsilie, či už ide o udržiavanie čistoty, vytváranie príjemného a bezpečného prostredia, prípravu chutných a zdravých jedál v školských jedálňach, alebo o zabezpečenie hospodárskej a ekonomickej stránky prevádzky školy. Toto ocenenie ukazuje, že aj tí, ktorí pracujú v zákulisí, sú neoddeliteľnou a cennou súčasťou nášho vzdelávacieho systému.


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok